22. decembar 2022.22. dec 2022.
Četvrtfinalisti Evro kupa (foto: VK Šabac fb)

Četvrtfinalisti Evro kupa (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: EVRO KUP

Kataloniji u čast

Srušena velika Barseona. Najteži rival u četvrtfinalu - Vašaš. Dovoljno vremena za slavlje i pripremu duela. Timski duh doneo uspeh
Jedno od najpoznatijih dela Džordža Orvela nosi naziv kao što je i naslov ovog teksta. Vaterpolisti Šapca su proglašeni autsajderima pred dvomeč protiv španskog velikana, a jedino zbog čega mogu da žale je što nisu ostvarili dvostruku pobedu koju su igrom u oba duela zaslužili, ali što je najvažnije ispisana je istorija, još jedna strana. Šabački vaterpolo je dobio svog predstavnika u četvrtfinalu velikog evropskog takmičenja i to će biti prvo četvrtfinale još od 2014. godine kada je Metaloplastika bila i u toj fazi na putu ka finalu Čelendž kupa.

b]Barselona – Šabac 12:11 (1:3, 4:3, 3:4, 4:1)
Barselona. Isključenja: Barselona 9; Šabac 20. Peterci: Barselona 2(1), Šabac 1(1).
BARSELONA: Ljoret, Agire, Asensio, Vals 5(1), Frigola, Kupido, Garsija, Lopez 3, Ramon 1, Goma 2, Malarh, Vavić 1, Viljar.
ŠABAC: Živojinović, Maraš 1, Marković, repanović, Koptsev, Krug, Barać 3, Toholj 1, Tubić 1, Šulc 4(1), Stojanović, Šaikutidinov 1, Gavrilović.


Stojanović je briljirao u prvom meču, a u drugom su uloge lidera preuzeli Šulc i Barać, odbrana je još jednom zaustavila dva svetska asa Kupida i Malarha. Timski duh je odneo prevagu i doneo slavu.

„Pokorena“ Barselona (foto: VK Šabac fb)


Šabački vaterpolisti su u društvu osam najboljih timova drugog po snazi evropskog takmičenja, u društvu vaterpolo velikana, ekipa koje imaju znatno dužu tradiciju, više međunarodnih uspeha, međutim i slabiju atmosferu i zbog toga slabiji domaći teren od ovdašnjeg kluba. Srušen je tim koji je 59 puta bio šampion svoje države, jedne od vaterpolo velesila, a za taj podvig „čivijaši“ nisu nagrađeni srećom u žrebu. Kuglice su dodelile najtežeg mogućeg rivala i klub koji je imao velike ambicije u Ligi šampiona, mađarski Vašaš. Mađari su želeli finalni turnir Lige šampiona, u spektaklu trećeg kola su eliminisani od trećeg tima Evrope Breše i sve osim pobedničkog pehara u Evro kupu smatraće neuspehom. Apsolutni su favoriti igrači koje predvodi Slobodan Nikić, gde nastupaju Ranđelović i Mitrović, favorit, kao što je uostalom to bila i Barselona.

N. Toholj


Do mečeva 25. januarau Vašašu, odnosno 8. februara u Šapcu ostalo je dovoljno da Šapčani uživaju u velikom uspehu i ne razmišljaju o narednom rivalu. Svakako nemaju šta da izgube, a dok je sporta, biće i nade u podvige, ne bi bio prvi za VK Šabac.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa