16. novembar 2023.16. nov 2023.
Foto: Zavod za javno zdravlje Šabac

Foto: Zavod za javno zdravlje Šabac

Zavod za javno zdravlje Šabac

Laureat nagrade “Oskar kvaliteta 2023”

U okviru tradicionalnog 32. Foruma kvaliteta i poslovne izvrsnosti 2023, kojim se u našoj zemlji obeležava Svetski dan kvaliteta i Evropska nedelja kvaliteta, Zavodu za javno zdravlje Šabac pripala je nagrada za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta 2023” u oblastima: liderstvo, procesi i tehnologije, rezultati poslovanja
Pored Generali osiguranja Srbije, Centra za medicinsku biohemiju – Univerzitetskog kliničkog centra Srbije i ”HUTCHISON-a”, i naša ustanova lauret i nosilac prestižne nagrade “Oskar kvaliteta 2023”
U okviru tradicionalnog 32. Foruma kvaliteta i poslovne izvrsnosti 2023, kojim se u našoj zemlji obeležava Svetski dan kvaliteta i Evropska nedelja kvaliteta, Zavodu za javno zdravlje Šabac pripala je nagrada za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta 2023” u oblastima: liderstvo, procesi i tehnologije, rezultati poslovanja.

Nagradu ispred naše ustanove primio je direktor MSc. dr Branko Vujković koji je tokom obraćanja istakao da je velika čast i zadovoljstvo što ima priliku da govori u ime ustanove koja predstavlja najstariji organizacioni oblik jedne ustanove javnog zdravlja u Srbiji.

Foto: Zavod za javno zdravlje Šabac


Naglasio je da smo 01. novembra Svečanom akademijom obeležili drugu godinu drugog veka, i 102 godine postojanja organizovane borbe za javno zdravlje u Srbiji, i da smo za više od veka, prešli dugačak put, od bakteriološke stanice do moderne digitalizovane ustanove javnog zdravlja osnovane za teritoriju Mačvanskog okruga.

„Iz borbe sa pandemijom, uz snažnu podršku države izašli smo snažniji kadrovski, infrastrukturno i materijalno, u poslednje tri godine uspeli smo da realizujemo tri važna strateška cilja:
Uspostavljanje najmodernije laboratorije za molekularnu dijagnostiku, koja danas pored korona virusa radi čak i tipizaciju HPV koji je glavni izazivač raka grlića materice kod žena.

Zatim smo ove godine uspostavili automatizovani monitoring kvaliteta vazduha koji imaju najmodernije evropske zemlje.

Na poslednjem mestu, ali ne manje važno, jeste i realizacija trećeg cilja, a to je digitalizacija naše ustanove, pa tako pored moderne mobilne aplikacije „Čuvar zdravlja”, danas imamo i najbolji laboratorijski informacioni sistem, pa tako najudaljenija ambulanta u našem Okrugu dobija rezultate analiza na „klik” naših stručnjaka.” – istakao je direktor naše ustanove.

Sve ovo je doprinelo da danas budemo institucija za primer u mreži javnog zdravlja, i jedini institucionalni član Evropskog udruženja za javno zdravlje iz Srbije, ostvarujući primarni cilj a to je zaštita zdravlja našeg naroda, ali i stabilno finansijsko poslovanje.

Foto: Zavod za javno zdravlje Šabac


Zahvalio se predstavnicima Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost, pre svega jer su njihove smernice pomogle da tekuće poslovanje sagledamo iz novog ugla, i svakako da u danima pred nama budemo još bolji.

Ovu nagradu direktor naše ustanove u ime svih zaposlenih, posvetio je rano preminulom pomoćniku direktora za kvalitet, magistru Bošku Đokoviću, koji je bio i ostao merna jedinica za kvalitet naše ustanove.

Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede, nagradu za poslvnu izvrsnost „Oskar kvaliteta” dodeljuje profitnim i neprofitnim organizacijama, kao nezavisnu i neutralnu nagradu za vrhunske rezultate postignute na razvoju i unapređenju organizacione i poslovne izvrsnosti, a žiri je sastavljen od predstavnika državnih, naučnih i stručnih institucija i privrednih asocijacija.

Nagrada predstavlja važan motivacioni faktor na putu ka poslovnoj izvrsnosti, i podsticaj za razvoj i unapređenje kvaliteta.
Zavod za javno zdravlje Šabac

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa