Инфо

26. новембар 2020.26. нов 2020.
О. Стојановић

О. Стојановић

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

НОВА ПАУЗА ЗА „ДЕЛФИНЕ“

ШАБАЦ – НАИС 19:7 (7:1, 5:1, 4:3, 3:2)
Градски базен. Судије: Голијанин и Виријевић.Искључења: Шабац 4, Наис 5. Петерци: Шабац 1 (1), Наис 2 (1)
ШАБАЦ: Филиповић, Ераковић 1, Марковић 3, Репановић, Ткач 2, Илић 3, Вучинић 1, Гардашевић 4, Јанковић 2, Тонковић 1, Стојановић 1, Велкић, Вукадиновић, Ћетковић 1.
НАИС: Лазић, Стаматов 1, Павичић, Вујовић, Ђорђевић 1, Бероња 2 , Боловић, Ковачевић 1, Живић 1, Ћетковић, Васић 1, Пошмуга, В.Томић, П.Томић.
Мало календар, мало одлагања услед Ковида, тек ватерполисти ШАПЦА улазе у непланирани ритам утакмица – пауза. Добра вест је да нова пауза није узрокована одлагањем, већ првим колом Купа Србије које прошлогодишњи финалиста прескаче. Гледано с позитивне стране, то је и прилика да се додатним тренинзима појача форма тима који је против Ниша коначно био комплетан.
Наис је солидан тим, али квалитетом далеко иза Шапчана, а уз све то, гостовали су те суботе изузетно расположеној и разиграној екипи, те су осетили сву снагу већ у прва два периода, док је у наставку меч изгледао нешто изједначеније. Ипак сваку четвртину је шампион решио у своју корист. Неколико дана раније су момци из нашег града доминантно надиграли и Партизан на Бањици, те на овој паузи изабраници Емила Николића су после пет узастопних победа.
Што се Супер лиге тиче, остале су још три утакмице пре паузе, а ваља се спремати и за Куп чији финални турнир затвара годину. Првог викедна децембра Шапчани су гости Земуна у дуелу где не би требало да буде потешкоћа у освајању бодова, а потом следе два велика дербија. Прво ће 16. децембра Шапчани у одложеном мечу гостовати Црвеној Звезди, а потом ће на Градксом базену гостовати актуелни лидер Нови Београд, 23. децембра. Између следи четвртфинале Купа, а уколико буду успешни, наши играчи ће на крају следећег месеца играти финални турнир. Надамо се „густом“ децембру и још шест утакмица „делфина“. То ће значити да играју у финалу Купа, трећу узастопну сезону.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa